„HA AZ ÉLETÉRŐL FILM KÉSZÜLT VOLNA ÉS AZT ITT MOST LEVETÍTHETNÉNK…”

Érzelmes, őszinte portré-dokumentumfilm Önről a jelennek és az utókornak

A mindennapok sűrű sodrásában egyre csak azért és azon dolgozunk, hogy túléljünk, hogy befizessük a számláinkat, hogy a gyereknek meglegyenek a tankönyvek, a füzetek az iskolakezdésre, és persze hogy legyen minden este vacsora a család asztalán, a fűtött kényelmes otthon melegében. Sietünk, kapkodunk, küzdünk, próbáljuk utolérni magunkat és sokszor észre sem vesszük, milyen rohamtempóban szaladnak el a napok, a hetek, a hónapok s az évek. Közben pedig még tán egy fotó sem készül rólunk, holott az okostelefonok korában könnyedén dokumentálhatnánk életünk legfontosabb momentumait. Ami aztán a halálunkat követően ottmaradhatna emléknek szeretteink számára, megőrizve érzékletesen azt, kik is voltunk múlékony életünkben. Hisz ismerjük a mondást: egy kép, egy lencsevégre kapott pillanat, egy tekintet többet mond ezer szónál.

A FEHÉR FÉNY TEMETKEZÉS csapata sokszor találkozik azzal a jelenséggel, hogy a gyászoló család még egy portréfotót sem tud adni szeretett elhunytjáról, amit a ravatalozásnál a koporsója elé méltóképpen ki tudnánk helyezni. Mozgóképe, videója pedig szinte sosem áll rendelkezésre a családnak az elhunytról, sajnos még úgy sem, hogy e 21. századi modern világunkban már szinte perceket sem bírunk ki a hang- és kép rögzítésére alkalmas mobiltelefonjaink, vagy hordozható képrögzítő eszközeink nélkül.

Ezen tapasztalások és élmények inspirálták csapatunkat arra, hogy létrehozzuk az úgynevezett „SAJÁT ÉLETEM DOKUMENTUMFILM” szolgáltatásunkat. Aminek keretén belül egy professzionális televíziós és fotós stáb elkészít Önről vagy családtagjáról egy róla szóló 5, 10, 15 vagy akár 20 perces portrévideót, esetleg emellé – vagy ezzel együtt – egy fotó-sorozatot is. Amiben megmutatjuk ki is Ön, hol él, mi határozza meg a mindennapjait, kik és mik fontosak igazán az életében. A családját, a lakóhelyét, a munkáját, a hobbiját, a kedvenc filmjeit, zenéit vagy kiránduló helyeit is szívesen rögzítjük és feldolgozzuk; gyakorlatilag bármit, amit Ön fontosnak vél bemutatni és megörökíteni az utókor számára.

Egy ilyen videó csodálatos ajándék lehet a szeretteinek, amit aztán bármelyikük szívesen nézhet újra, akár generációkkal később, évtizedek múltán is. Hiszen hányszor éreztük már életünk során: de jó lenne tudni, hogy a rég hiányzó – vagy tán nem is ismert, csak családi legendákon keresztül „megtestesült” – nagyszülő, dédszülő mit gondolna erről vagy arról a kérdésről, jelen élethelyzetünkben vajon milyen tanáccsal, életbölcsességgel látna el bennünket. És hányszor kerültünk már abba a helyzetbe – különösen kései gyermekvállalás esetén –, hogy hiába meséltünk a csodálatos nagyszülő, dédszülő nagyszerűségéről, emberi tartásáról, izgalmas élettörténeteiről gyermekünknek, nem igazán tudtuk érzékelhetővé, átélhetővé tenni a személyiséget, annak csodáját, a hangját, a varázslatos lényét. A videókazetták korlátozott tartóssága miatt pedig sajnos idővel a szó szoros értelmében elkoptak ezek az egyébként akár még jó időben házikamerával rögzített emlékek, felvételek is.

Ez a művelet a gyakorlatban annyit jelentene tehát, hogy az ország bármelyik pontján a stábunk felkeresi Önt és családját, majd Önökkel eltölt 1-2 teljes napot. Eközben interjúkat és élethelyzeteket rögzítünk. Amikből aztán egy profi televíziós szerkesztő-rendező team – egy vágó segítségével – mozifilm minőségű dokumentumfilmet készít.

Szerkesztő kollégánk csakis az elhangzott és rögzített nyersanyagból dolgozik, és kizárólag a forgatás során elhangzottakat dolgozza fel, illetve helyezi el illő dramaturgiai érzékkel, méltó stílusban, ebben az ún. „életfilmben”. A munka során, ha a család ezt igényli, a családtagokkal egyeztetünk a felvett tartalomról, mielőtt a vágó elkezdi megvágni a filmet.

Stábunk 3 fős: egy szerkesztő-riporterből, egy operatőrből és egy hangtechnikus kollégából áll. Ők hárman együtt alkotnak egy forgatási csapatot és ez a létszám szakmai tapasztalataink szerint még épp nem zavarja meg az élethelyzetek és képsorok rögzítésének intimitását, viszont feltétlenül szükséges a minőségi és kifogástalan végeredményhez. Mert a minőség, vagyis az Ön elégedettsége számunkra ezen a területen is elsődleges fontosságú.

Ha szeretne egy ilyen portré-dokumentumfilmet saját magáról, vagy esetleg egy szeretett hozzátartozóját kívánja megajándékozni vele, keressen minket bizalommal! Kollégáink ez esetben felkeresik Önt, először is megbeszélni, hogy mit látna szívesen (milyen helyszíneket, embereket, szituációkat, stb.) ebben a személyes filmjében, amire ezt követően pár napon belül elkészítünk egy ajánlatot.

Az ott megadott ár már nem változhat, nem módosulhat. Nálunk nincsenek rejtett, „váratlanul felmerülő” költségek.

Ha megrendelik ezt a szolgáltatásunkat, a forgatást követő 4-5 héten belül a kész dokumentumfilmet a családnak Pendrive-on és/vagy DVD-n átadjuk egy példányban, nem védett fájlban. Vagyis a film sokszorosítható ezt követően, ha minél több családtagnak – a tágabb rokonságban is –, vagy barátainak szeretne juttatni további példányokat belőle.

Örömmel készítünk Önnek – Önről portréfilmet. Amit aztán szívbéli reményeink és kívánságunk szerint évtizedeken át csak a polcán fog majd őrizni, s időnként levéve onnan együtt tekinti majd meg az unokáival, dédunokáival.

Ajánlat kérés:

FEHÉR FÉNY TEMETKEZÉS KFT.
2030 Érd, Budai út 3. Fsz. 1.
Tel.: +36 30 705 3116
E-mail: info@feherfenytemetkezes.hu